Σχολή Επιστημών Υγείας - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
health@uoi.gr   +30 26510 09047 - 8
The central Library

Τμήμα Λογοθεραπείας

Το Τμήμα Λογοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 2018. Σε αυτό εντάχθηκαν από τον Οκτώβριο του 2018 όλο το προσωπικό και οι φοιτητές του επιτυχημένου Τμήματος Λογοθεραπείας του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου.

Στόχοι του Τμήματος Λογοθεραπείας είναι η εκπαίδευση των φοιτητών του με βάση την εφαρμογή των βιολογικών και φυσικών επιστημών  στην αξιολόγηση της ανθρώπινης επικοινωνίας – φωνής, ομιλίας και λόγου – καθώς και στην αξιολόγηση, διάγνωση, θεραπεία και επιστημονική έρευνα των διαταραχών που συνδέονται με την επικοινωνία καθώς και τις διαταραχές κατάποσης,  σε παιδιά και ενήλικες.

Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος περιλαμβάνει μαθήματα υποδομής από τις βασικές επιστήμες την ιατρική, τη γλωσσολογία και την ψυχολογία, μαθήματα ειδικότητας στις διαταραχές λόγου, ομιλίας, φωνής και ακοής καθώς και μαθήματα, που αφορούν στις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα βάσει του προγράμματος, υλοποιείται σημαντικός αριθμός υποχρεωτικών κλινικών ωρών (900 περίπου) υπό την εποπτεία επαγγελματιών Λογοθεραπευτών/Λογοπαθολόγων σε ειδικά σχολεία, ιδρύματα, νοσοκομεία και σε κλινικές, που αποσκοπούν στην αξιολόγηση, διάγνωση και αποκατάσταση ασθενών με διαταραχές επικοινωνίας και κατάποσης, από τους φοιτητές του Τμήματος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Γραμματέας: Κοτρώτσιου Χρύσα

Γραμματεία – Λογοθεραπείας
4ο χλμ Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
455 00, Ιωάννινα

Τηλ: 26510 50712, 26510 50715
Fax: 26510 50732

E-mail: logotherapy@uoi,gr
Ιστοσελίδα: http://slt.uoi.gr