Σχολή Επιστημών Υγείας - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
health@uoi.gr   +30 26510 09047 - 8

Συμμετοχή στη μελέτη: “Επίδραση του μαστιχόνερου σε ασθενείς με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.”

                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                                 9/12/2021

Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων – Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. – ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.), σε συνέχεια επικοινωνίας με Ερευνητική Ομάδα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου που οργανώνει μελέτη αναφορικά με τη θεραπευτική  αξιοποίηση του μαστιχόνερου  στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ενημερώνει τους συλλόγους μέλη της, τους συνεργαζόμενους συλλόγους και φορείς αναφορικά με το θέμα, προκειμένου ασθενείς που εμπίπτουν στο πεδίο της έρευνας, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, στον αρμόδιο επικοινωνίας έως στις 23 Δεκεμβρίου 2021.

Μιχάλης Γεωργούλης, Επικεφαλής Ερευνητής,  τηλ: 6980064990, email: mgeor@hua.gr

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό κείμενο που διαβιβάστηκε στην Ομοσπονδία, σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ: “Επίδραση του μαστιχόνερου σε ασθενείς με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.”

Παρακαλούμε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής  σας  σε μια μελέτη, η οποία υλοποιείται στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Διαιτολογίας-Διατροφής κ. Λάμπρο Συντώση.

Στόχος της μελέτης είναι να διερευνήσει την αποτελεσματικότητα ενός φυσικού υδατικού εκχυλίσματος μαστίχας Χίου (μαστιχόνερο) στη διαχείριση γαστρεντερικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Στο πλαίσιο αυτό, θα κληθείτε να καταναλώνετε ένα ρόφημα εμπλουτισμένο με μαστιχόνερο για 3 μήνες (3 συσκευασίες των 200 mL την ημέρα). Στην αρχή και στο τέλος του τριμήνου θα αξιολογήσουμε διάφορες παραμέτρους που σχετίζονται με την υγεία του πεπτικού σας συστήματος, βιοχημικούς δείκτες, την ευεξία και την ποιότητα ζωής σας.

Για να λάβετε μέρος στη μελέτη θα πρέπει να διαμένετε στην Αττική, να είστε 18-70 ετών, να έχετε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή χρόνια συμπτώματα κοιλιακού πόνου, τυμπανισμού, ή “καούρες”, και παράλληλα να μην πάσχετε από άλλα σοβαρά χρόνια νοσήματα (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα).

Η συμμετοχή στη μελέτη θα σας δώσει τη δυνατότητα να εντάξετε τη μαστίχα Χίου στη διατροφή σας και να αποκομίσετε τα οφέλη της στην υγεία σας εντελώς δωρεάν (όλα τα ροφήματα θα παραδίνονται στον χώρο σας χωρίς χρέωση). Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε δωρεάν εξετάσεις αίματος και να συζητήσετε για τη διατροφή και την υγεία σας με τον/την διαιτολόγο της ερευνητικής ομάδας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν από τη συμμετοχή σας στη μελέτη. Η Μαστίχα Χίου αποτελεί ένα παραδοσιακό ελληνικό φυσικό προϊόν με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να συμβάλλουν  σε μια καλύτερη γαστρεντερική και καρδιομεταβολική υγεία. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν από εσάς κατά τη διάρκεια της μελέτης θα παραμείνουν απόρρητες και εμπιστευτικές.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τον προαναφερόμενο  Επικεφαλή Ερευνητή

Μιχάλης Γεωργούλης, τηλ: 6980064990, email: mgeor@hua.gr

Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων – Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων

(Ε.Ο.Σ. – ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.)

Τηλ.: 210 5238389

E-mail: eos-spanopa@outlook.com

Ιστοσελίδα: www.federationrarediseases.gr